"Shopping"


Det var ju så, att resan hade ett mycket moderat pris. Och det är ju bra. Vad som inte riktigt framgick i presentationen av resan, var att  de "frivilliga" besöken hos matt, skinn och smyckesförsäljare, var svåra att tacka nej till, då de låg i anslutning till andra sevärdheter och / eller i anslutning till förbetald lunch. Och försäljarna var mycket duktiga. De hade gått många år i säljskolan.


De använde sig av alla knep , såsom mycket smicker, tyck synd om mig/oss, vi har en hel del gemensamt -du oc jag, så vi är kompisar-, en hel del spel på exclisivitet, och avslutningsvis - lite stressande för genomförandet av köpet.


De fick en hel del sålt. Här några bilder från mattillverkning och förvisningen. Det var en mycket intresant förevisning, med förfriskningar, med eller utan alkohol, som då följdes av försäljningstrixen. Motsvarande taktik gjordes av både skinnförsäljaren och smyckeförsäljaren.

 


Det fanns andra shoppingmöjligheter av något mindre kostsamt slag. Vi skulle få se en pittoresk ensam liten by uppe i bergen och se hur invånarna bodde. Bussen tog oss up på mycket smala  och mycket kurviga vägar. Vi kom upp till byn - vilket kändes som mer tur än skicklighet av busschaffören. Förvånansvärt få bussvrak låg nere i ravinerna, med tanke på avskanad av räcken och bussmöten på omöjliga platser.


Vi behövde inte känna oss ensamma. Det var många turisbussar på en stor anordnad p-plats. Och massor av turistfällor i hela byn. Kanske inte vad vi föreställde oss, men det är klart - det är ju så de lever och bor....


Vi skulle också få smaka lite lokalt vin - spännande... men det var tyvärr inte heller var vi tänkt oss, även om fruktvinerna inte var helt odrickbara så var de ju inte av något som man skulle vilja köpa med sig hem.Nåja, det fanns andra tillfällen till inköp. Här blandade bilder  i ämnet shopping från resan