Annat än vin

Mosel 2010


Det finns ju alltid andra minnen från en vinresa, än just vinerna, även om de är de centala och självkalra.


Vi hade ju det tvivelkatig nöjet att resa med ett billighets flyg från Skavsta till Frankfurt Hahn, som ligger mycket nära Mosel och Zell, vilket var utmärkt. Flybolaget som så, finns en del att säga om som inte är så bra. Men vi hade tur, inga direkta irritationsmoment, mer än att kunderna behandlas som, ja, boskap som ska transporteras.


Men det fanns annat som fastnat i minnet och i kamerans lins. Mest minnevärt var nog dock att det hade varit ett vulkanutbrott på Island några dagar innan vi for iväg. Vi fick veta att vårt flyg var det sistta som startade från Skavsta. I dag kan man fråga sig hur säkert den flygningen var, men det gick ju bra....
Att askmolnet skulle ge oss problem att komma hem till Sverige fanns ju i tankarna, men det var ju flera dagar till dess... allt ordnar sig nog. Och det gjorde det. Vi fick tag på en mindre buss som tog några av oss till Travemünde, varifrån vi tog färjan till Mamlö, och fortsatte med buss till Nyköping. Våra bilar stod ju på Skavstas parkering. Vi kom hem bara en dag senare än beräknat.


Det blev en minnesvärd hemresa.


Annat än vin