Genom Sverige och Danmark

Alsace Mosel Champagne 2007

Genom Sverige och Danmark

Sverige

 

Måndag 2007-07-23

 

 

Vi åker genom ett regnigt Södermanland, regnigt Östergötland och ett lika regnigt Småland. SMS från grannen som säger att vi har tur som lämnar Stockholm. Det är 17 ° C och regnar. Själva har vi 13 ° och det duggar ”spåspik”.

 

 

Första anhalten blir i Tranås, för trevlig samvaro och golfrunda med familjen Magnusson.

 

En bra start på en semesterresa trots regn och rusk.

Danmark

 

Tisdag 2007-07-24.

 

 

Vi letar oss snabbt ut på motorvägen och ställer in ”autopiloten” på Malmö och broarna och ner mot södra Danmark för första anhalt utanför Sveriges gräns. Vi underhåller oss med en ljudbok, Midvinterblod av Mons Kallentoft.

 

 

Vädret fortsätter vara regn och 13 grader. Vi kikar på kartan var vi kan övernatta och vilken väg vi ska ta. Det finns en färja mellan Fyn och ner mot Flensburg – typ genväg över Lilla Bält. Det verkar vara en bra idé. GPS-tanten aktiveras och hon för oss till Bøjden, varifrån färja till Fynshav och södra Jylland skall finnas enligt kartan. Vi är framme kl 17.05 och det gick en färja kl 17.00. Nästa färja går kl 19.00. Färjeöverfarten tar 50 minuter och kostar 240 dkr.

 

 

Det tar ungefär lika lång tid att köra runt över bron över Lilla Bält och att bensinkostnaden motsvarar färjekostnaden. Vi beslutar oss för att hitta närmsta hotell eller pension och ta färja på morgonen nästa dag. Vi har fått tips om att det kan vara klokt att ringa och förbeställa. Vi ser en skylt mot Hvedholm Slott med mat och sängsymbol.

 

 

Ett ganska lagom stort slott, kan man säga. Och visst, det finns ett rum för oss också. Och en dag på Slottet är ju alldeles underbart, precis som vårt rum med himmelsäng och fina dunbolster.

 

 

En vacker utsikt mot slottsparken, och bokat bord i Slottsmatsalen är något att se fram mot. Vi får också veta att det finns ett Slottsspöke, en ”gröna damen” som spökade. Vi ringde också för att kolla när morgonfärjorna gick. Då fanns det bara biljett kl 07.00 ( = ingen frukost) eller kl 13.00. Lite fel tider tyckte vi, och beslutade redan på kvällen att det skulle bli landvägen till Tyskland hela vägen.

 

 

En promenad i Slottsparken och därefter en slottsmiddag och sedan dunbolstren i himmelsängen. Rummet kostade 1.100 dkr, med frukost

 

Copyright © All Rights Reserved